זיתא >> המטבח הים תיכוני >> שקשוקה חצילים פיקנטית עם גבינת פטה

שקשוקה חצילים פיקנטית עם גבינת פטה

שמני זית לתיבול ולבישול

מתכון לשקשוקה לוהטת וסוד קטן גם בלי החצילים וגבינת הפטה היא מצוינת!

בני פרי - השף של זיתא //

זמן הכנה:
רמת קושי: קל
כשרות:
מספר מנות: 4
שקשוקה חצילים פיקנטית עם גבינת פטה
דרגו את זה! ( 3 הצביעו)

דירוג גולשים:

רכיבים:

5 כפות שמן זית צ'ילי חריף, זיתא

1 חציל בינוני חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

5 שיני שום כתוש

4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

מלח

פלפל שחור גרוס

קורט סוכר

4 ביצים

להגשה:

3 פרוסות של גבינת פטה

הוראות הכנה:

  1. במחבת גדולה על אש בינונית מוזגים את השמן זית צ'ילי ומוסיפים את החצילים והפלפלים עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות
  2. מוסיפים למחבת את העגבניות והתבלינים (מלח, פלפל שחור גרוס וקורט סוכר) ומערבבים. לאחר 5 דק' שהרוטב מתבשל יוצרים גומות במחבת לטובת הוספת הביצים, ומבשלים עד מידת העשייה של הביצים המועדפת עליכם
  3. פורסים גבינת פטה, מניחים על השקשוקה ומוזגים כמה טיפות של שמן זית צ'ילי זיתא. מומלץ להגיש במחבת לצד בגט או חלה טרייה
  4. בתאבון