רכיבים:
5 כפות שמן זית צ'ילי חריף, זיתא
1 חציל בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
5 שיני שום כתוש
4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט סוכר
4 ביצים
להגשה:
3 פרוסות של גבינת פטה
הוראות הכנה:
- במחבת גדולה על אש בינונית מוזגים את השמן זית צ'ילי ומוסיפים את החצילים והפלפלים עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות
- מוסיפים למחבת את העגבניות והתבלינים (מלח, פלפל שחור גרוס וקורט סוכר) ומערבבים. לאחר 5 דק' שהרוטב מתבשל יוצרים גומות במחבת לטובת הוספת הביצים, ומבשלים עד מידת העשייה של הביצים המועדפת עליכם
- פורסים גבינת פטה, מניחים על השקשוקה ומוזגים כמה טיפות של שמן זית צ'ילי זיתא. מומלץ להגיש במחבת לצד בגט או חלה טרייה
- בתאבון