רכיבים:
2 כפות שמן זית קלאסי או מעודן – זיתא
כוס חלב 240 מ"ל
כף סוכר
קורט מלח
תמצית וניל או סוכר וניל
כוס קמח 125 גרם
ביצה אחת
שמן זית מעודן זיתא, לטיגון (שיגיע לגובה של כ- 4 ס"מ מתחתית הסיר)
ציפוי ומטבלים:
- ציפוי סוכר וקינמון -כוס סוכר וכפית קינמון
- מטבל גאנש שוקולד- 100 גרם שוקולד מריר איכותי ו- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- ריבת חלב
הוראות הכנה:
- בסיר מביאים לרתיחה את החלב, שמן זית, סוכר, תמצית וניל ומלח
- כאשר התערובת רותחת, מכבים את האש ומוסיפים כוס קמח בבת אחת. מערבבים בעזרת כף עץ היטב עד שנוצר גוש בצק אחיד
- מקררים את הבצק למשך 10 דקות
- ניתן להיעזר במיקסר עם וו גיטרה או באופן ידני להוסיף פנימה את הביצה ולערבב היטב (בהתחלה הבצק נראה שהתפרק ועם הערבוב הוא מתאחד)
- מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן רחב
- מחממים שמן זית לטיגון (160 מעלות) מומלץ קלאסי או מעודן של זיתא
- מזלפים אל תוך השמן החם נחשים וגוזרים בעזרת מספריים כדי לחתוך את הבצק
- מטגנים עד להזהבה משני הצדדים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג
- מעבירים לצלחת לציפוי של סוכר וקינמון ומגישים לצד המטבלים ריבת חלב וגאנש שוקולד
הוראות הכנה גאנש שוקולד- בקערה שמתאימה למיקרוגל מכניסים את השוקולד והשמנת מפעילים למשך כחצי דקה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה
אוכלים בכיף. בתיאבון!