זיתא >> המטבח הים תיכוני >> צ'ורוס – הגרסה הספרדית לסופגנייה, תפוחה וזהובה רכה בפנים וקריספית מבחוץ

צ'ורוס – הגרסה הספרדית לסופגנייה, תפוחה וזהובה רכה בפנים וקריספית מבחוץ

זמן הכנה:
רמת קושי: בינוני
כשרות:
מספר מנות:
צ'ורוס – הגרסה הספרדית לסופגנייה, תפוחה וזהובה רכה בפנים וקריספית מבחוץ
דרגו את זה! ( 1 הצביעו)

דירוג גולשים:

רכיבים:

2 כפות שמן זית קלאסי או מעודן – זיתא

כוס חלב 240 מ"ל

כף סוכר

קורט מלח

תמצית וניל או סוכר וניל

כוס קמח 125 גרם

ביצה אחת

שמן זית מעודן זיתא, לטיגון (שיגיע לגובה של כ- 4 ס"מ מתחתית הסיר)

ציפוי ומטבלים:

  • ציפוי סוכר וקינמון -כוס סוכר וכפית קינמון
  • מטבל גאנש שוקולד- 100 גרם שוקולד מריר איכותי ו- 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • ריבת חלב

הוראות הכנה:

  1. בסיר מביאים לרתיחה את החלב, שמן זית, סוכר, תמצית וניל ומלח
  2. כאשר התערובת רותחת, מכבים את האש ומוסיפים כוס קמח בבת אחת. מערבבים בעזרת כף עץ היטב עד שנוצר גוש בצק אחיד
  3. מקררים את הבצק למשך 10 דקות
  4. ניתן להיעזר במיקסר עם וו גיטרה או באופן ידני להוסיף פנימה את הביצה ולערבב היטב (בהתחלה הבצק נראה שהתפרק ועם הערבוב הוא מתאחד)
  5. מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן רחב
  6. מחממים שמן זית לטיגון (160 מעלות) מומלץ קלאסי או מעודן של זיתא
  7. מזלפים אל תוך השמן החם נחשים וגוזרים בעזרת מספריים כדי לחתוך את הבצק
  8. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג
  9. מעבירים לצלחת לציפוי של סוכר וקינמון ומגישים לצד המטבלים ריבת חלב וגאנש שוקולד

 

הוראות הכנה גאנש שוקולד- בקערה שמתאימה למיקרוגל מכניסים את השוקולד והשמנת מפעילים למשך כחצי דקה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה

 

אוכלים בכיף. בתיאבון!