חומרים:
1/2 חבילת פטוצ'יני
4 עגבניות
2 שיני שום
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 גבעולי טימין
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה בשפע מים רותחים לפי הוראות ההכנה, מסננים ומקררים במי ברז.
משאירים את הפסטה בטמפרטורת החדר ומכינים את הרוטב:
חוצים את העגבניות לחצי ולוחצים כך שגרעיני העגבניה והמיץ יצא מהעגבניה.
את העגבניות ללא הגרעינים מעבירים דרך פומפיה (ללא הקליפה)
את העגבניות המרוסקות מתבלים במלח גס, פלפל שחור, עלי טימין ושמן זית.
מערבבים את חומרי הרוטב ומתבלים את הפסטה.