זיתא >> המטבח הים תיכוני >> פסטה ים תיכונית

פסטה ים תיכונית

שמן זית

שילוב קסום של פסטה עם שמן זית מזן קורנייקי, חצילים, גבינת פטה, צנוברים וזיתי קלמטה איכותיים

בני פרי - השף של זיתא //

פסטה ים תיכונית
דרגו את זה! ( 4 הצביעו)

דירוג גולשים:

רכיבים:

500 גרם פסטה שאוהבים מומלץ פוזילי

8 כפות שמן זית כתית מעולה מזן קורניקי של זיתא

1 חציל בינוני חתוך לקוביות

30 עגבניות שרי חצויות (מומלץ בצבעים שונים)

5 שיני שום חתוכים לפרוסות

100 גרם זיתי קלמטה ללא גלעין של זיתא

1/2 כוס מי הבישול של הפסטה

100 גרם צנוברים

קורט מלח גס

פלפל גרוס לפי הטעם

עלים מ-5 גבעולי טימין\אורגנו\זעטר

להגשה – 200 גרם גבינה בולגרית או פטה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את החציל לקוביות בגודל 2.5 ס"מ בערך, שמים בקערה ומתבלים בשמן זית מזן קורנייקי (4 כפות), מלח ופלפל. מערבבים ומשטחים על תבנית עם נייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות או עד שהקוביות זהובות.
  2. מרתיחים מים בסיר וממליחים. מבשלים לפי ההוראות יצרן (מומלץ להוריד דקה מזמן בישול הפסטה כדי לקבל דרגת עשייה של אל דנטה). שומרים חצי כוס ממי הבישול.
  3. במחבת מעל להבה בינונית מחממים שמן זית מזן קורנייקי (4 כפות), מוסיפים את השום וצנוברים עד שהשום מתרכך (זהירות, שלא יישרף). מוסיפים את עגבניות השרי החצויות. ממשיכים בבישול מעל להבה בינונית כ-2 דקות. מוסיפים בהדרגה ממי הבישול של הפסטה ששמרנו בצד.
  4. מוסיפים למחבת את הזיתים, החצילים האפויים והפסטה. מערבבים עד שהפסטה עטופה ברוטב. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  5. בהגשה מפוררים מעל גבינת פטה

בתאבון…