זיתא >> המטבח הים תיכוני >> פסטה אליו אוליו

פסטה אליו אוליו

שמני זית לתיבול ולבישול

מתכון מהיר במינימום רכיבים ומקסימום טעם בזכות שמן זית פסטו-בזיליקום של זיתא

בני פרי - השף של זיתא //

פסטה אליו אוליו
דרגו את זה!

דירוג גולשים:

רכיבים:

6 שיני שום

6 כפות שמן זית פסטו-בזיליקום, זיתא

חבילה פסטה מסוג שאוהבים

פלפל שחור גרוס

מלח גס

50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת

1 גביע זיתי קלמטה ללא גלעין, זיתא

 

אופן הכנה:

  1. בעזרת סכין גדולה מועכים את השום וקוצצים מעט
  2. במחבת רחבה על אש קטנה מוזגים את השמן זית פסטו-בזיליקום ומוסיפים את השום עד לריכוך.
  3. מכינים את הפסטה לפי הוראות יצרן לדרגת אל דנטה. יש לקחת חצי כוס ממי הבישול של הפסטה. מסננים את הפסטה. מעבירים למחבת ומערבבים
  4. מוסיפים את המלח, פלפל שחור
  5. מוזגים לצלחת הגשה, מוסיפים פרמז'ן מגורד, ומטפטפים מעל מעט שמן זית פסטו-בזיליקום של זיתא
  6. בתאבון