רכיבים:
6 שיני שום
6 כפות שמן זית פסטו-בזיליקום, זיתא
חבילה פסטה מסוג שאוהבים
פלפל שחור גרוס
מלח גס
50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
1 גביע זיתי קלמטה ללא גלעין, זיתא
אופן הכנה:
- בעזרת סכין גדולה מועכים את השום וקוצצים מעט
- במחבת רחבה על אש קטנה מוזגים את השמן זית פסטו-בזיליקום ומוסיפים את השום עד לריכוך.
- מכינים את הפסטה לפי הוראות יצרן לדרגת אל דנטה. יש לקחת חצי כוס ממי הבישול של הפסטה. מסננים את הפסטה. מעבירים למחבת ומערבבים
- מוסיפים את המלח, פלפל שחור
- מוזגים לצלחת הגשה, מוסיפים פרמז'ן מגורד, ומטפטפים מעל מעט שמן זית פסטו-בזיליקום של זיתא
- בתאבון