זיתא >> המטבח הים תיכוני >> פיצה ביאנקה וכמהין

פיצה ביאנקה וכמהין

שמני זית לתיבול ולבישול

בני פרי - השף של זיתא //

זמן הכנה:
רמת קושי: בינוני
כשרות:
מספר מנות: 2 פיצות משפחתיות
פיצה ביאנקה וכמהין
דרגו את זה! ( 2 הצביעו)

דירוג גולשים:

רכיבים:

לבצק:

500 גרם קמח לבן (3.5 כוסות)

11/4 כוסות מים פושרים (310 מ"ל)

כף שמרים יבשים

כף סוכר

כף שטוחה מלח דק

3 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן "זיתא"

לרוטב:

250 שמנת מתוקה

100 גרם גבינת שמנת

כף שמן זית כמהין זיתא

קורט מלח ופלפל שחור

3 שיני שום כתוש

כף טימין (נקי מגבעול)

גבינות ותוספות:

צמד סלסלת פיטריות פורטובלו ושמפיניון

150 גרם פרמזן

150 גרם מוצרלה

עלי טימין או אורגו טריים לפיזור על הפיצה

 

אופן הכנה:

1. בצק- אפשרי ידני. בקערה, שמים את כל הרכיבים לבצק. לשים עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ויוצרים ממנו כדור, או במיקסר עם וו לישה כ- 10 דקות במהירות נמוכה. הבצק צריך להיות אלסטי לא בצק דביק ולא יבש, אם הוא דביק להוסיף כף קמח אם יבש מעט מים.

2. התפחה- בקערת המיקסר לכסות למשך שעה או עד הכפלת נפח הבצק (תלוי בטמפ' החדר)

3. מחממים תנור ל- 240 מעלות

4. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים שווים, ובעזרת הידיים פותחים את הבצק  לצורת התבנית. מומלץ להיעזר במערוך. יש לדקק את הבצק לעובי שאוהבים. מותחים את הבצק, מעבירים את הבצק המרודד לתבנית הפיצה ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה

5. הכנת הרוטב- בקערית שמים את כל רכיבי הרוטב ומערבבים. מורחים על הבצק פרט לשוליים

6. מפזרים בנדיבות את גבינת המוצרלה והפרמז'ן. מפזרים מעל את הפטריות חתוכות גס והעשבי תיבול

7. מכניסים את הפיצה לתנור שחומם מראש. כ- 20 דק' (תלוי בעוצמת התנור)  עד שהפיצה אפויה  ושחומה

8. בוזקים מעל הפיצה את השמן זית כמהין

9. חותכים לשמיניות בעזרת סכין לפיצה. בתאבון