רכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח לבן (3.5 כוסות)
11/4 כוסות מים פושרים (310 מ"ל)
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כף שטוחה מלח דק
3 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן "זיתא"
לרוטב:
250 שמנת מתוקה
100 גרם גבינת שמנת
כף שמן זית כמהין זיתא
קורט מלח ופלפל שחור
3 שיני שום כתוש
כף טימין (נקי מגבעול)
גבינות ותוספות:
צמד סלסלת פיטריות פורטובלו ושמפיניון
150 גרם פרמזן
150 גרם מוצרלה
עלי טימין או אורגו טריים לפיזור על הפיצה
אופן הכנה:
1. בצק- אפשרי ידני. בקערה, שמים את כל הרכיבים לבצק. לשים עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ויוצרים ממנו כדור, או במיקסר עם וו לישה כ- 10 דקות במהירות נמוכה. הבצק צריך להיות אלסטי לא בצק דביק ולא יבש, אם הוא דביק להוסיף כף קמח אם יבש מעט מים.
2. התפחה- בקערת המיקסר לכסות למשך שעה או עד הכפלת נפח הבצק (תלוי בטמפ' החדר)
3. מחממים תנור ל- 240 מעלות
4. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים שווים, ובעזרת הידיים פותחים את הבצק לצורת התבנית. מומלץ להיעזר במערוך. יש לדקק את הבצק לעובי שאוהבים. מותחים את הבצק, מעבירים את הבצק המרודד לתבנית הפיצה ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה
5. הכנת הרוטב- בקערית שמים את כל רכיבי הרוטב ומערבבים. מורחים על הבצק פרט לשוליים
6. מפזרים בנדיבות את גבינת המוצרלה והפרמז'ן. מפזרים מעל את הפטריות חתוכות גס והעשבי תיבול
7. מכניסים את הפיצה לתנור שחומם מראש. כ- 20 דק' (תלוי בעוצמת התנור) עד שהפיצה אפויה ושחומה
8. בוזקים מעל הפיצה את השמן זית כמהין
9. חותכים לשמיניות בעזרת סכין לפיצה. בתאבון