המצרכים:
- 5 כפות שמן זית זיתא
- 2 יחידות פילה דניס (מדג אחד בינוני)
- פלפל שחור גרוס
- 2 שיני שום כתושות
- קורט סוכר
- מיץ מחצי לימון
- 15 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
- קופסת זיתי קלמטה של זיתא
- 2 כפות צלפים (לא חובה)
- 10 עלי בזיליקום/פטרוזיליה
אופן הכנה:
- מגלענים את הזיתים.
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים פנימה את פילה הדג, כאשר הצד עם העור פונה כלפי מטה. צולים כ-4 דקות מכל צד ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מוסיפים למחבת את עגבניות השרי, השום והסוכר. לאחר כדקה מוסיפים גם את מיץ הלימון והזיתים, מערבבים ומבשלים כ-3 דקות.
- קוצצים את עלי הבזיליקום/הפטרוזיליה ומוסיפים למחבת. שומרים כמה עלים שלמים בצד. בשלב זה ניתן להוסיף גם את הצלפים.
- להגשה: מניחים בעדינות את הדגים בצלחת ומעליהם מניחים מהרוטב.
לסיום, מזלפים מלמעלה מעט שמן זית, מוסיפים עלי בזיליקום/פטרוזיליה טריים ומלקקים את האצבעות…