זיתא >> המטבח הים תיכוני >> פאייה – תבשיל אורז עם עוף ונקניקיות מרגז ברוטב עגבניות

פאייה – תבשיל אורז עם עוף ונקניקיות מרגז ברוטב עגבניות

שמני זית לתיבול ולבישול

ארוחה בסיר אחד מחבל וולנסיה. מנת דגל מהמטבח הספרדי

בני פרי - השף של זיתא //

זמן הכנה:
רמת קושי: בינוני
כשרות:
מספר מנות:
פאייה – תבשיל אורז עם עוף ונקניקיות מרגז ברוטב עגבניות
דרגו את זה! ( 1 הצביעו)

דירוג גולשים:

רכיבים:

500 גרם פרגיות נקיות חתוכות לרצועות או כרעיים עוף

3 יח' של נקניקיות מרגז

5 כפות שמן זית צי'לי, זיתא

1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות

5 שיני שום כתושות

1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות

2 כוסות אורז (מומלץ ארבוריו שזה אורז עגול או לריזוטו)

3.5 כוסות מים רותחים

4 עגבניות גדולות ובשלות חתוכות לקוביות

1 כף עלי טימין טרי

1 כוס אפונה קפואה או טרי

קורט פלפל שחור גרוס דק

1/2 כפית פפריקה מעושנת

כפית וחצי מלח

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

אופן הכנה:

  1. מחממים מחבת רחבה או סיר רחב ושטוח או כלי לפאייה עם שמן זית צ'ילי ומטגנים את נתחי הפרגיות והנקניקיות עד שהם מזהיבים היטב מכל הצדדים. מוציאים לקערה.
  2. מוסיפים למחבת את הפלפלים והבצל ומטגנים קלות. מוסיפים את השום והעגבניות
  3. מחזירים את נתחי הפרגית והנקניקיות לסיר ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה, טימין, מוסיפים את האורז והאפונה ומערבבים (כ- 3 דק')
  4. מוסיפים את המים הרותחים
  5. מנמיכים את האש לחום נמוך, מכסים את המחבת או הסיר למשך 25 דק'
  6. מפזרים מלמעלה את הפטרוזיליה ומגישים ישירות מהכלי. בתאבון