רכיבים:
500 גרם פרגיות נקיות חתוכות לרצועות או כרעיים עוף
3 יח' של נקניקיות מרגז
5 כפות שמן זית צי'לי, זיתא
1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות
5 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות
2 כוסות אורז (מומלץ ארבוריו שזה אורז עגול או לריזוטו)
3.5 כוסות מים רותחים
4 עגבניות גדולות ובשלות חתוכות לקוביות
1 כף עלי טימין טרי
1 כוס אפונה קפואה או טרי
קורט פלפל שחור גרוס דק
1/2 כפית פפריקה מעושנת
כפית וחצי מלח
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
- מחממים מחבת רחבה או סיר רחב ושטוח או כלי לפאייה עם שמן זית צ'ילי ומטגנים את נתחי הפרגיות והנקניקיות עד שהם מזהיבים היטב מכל הצדדים. מוציאים לקערה.
- מוסיפים למחבת את הפלפלים והבצל ומטגנים קלות. מוסיפים את השום והעגבניות
- מחזירים את נתחי הפרגית והנקניקיות לסיר ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה, טימין, מוסיפים את האורז והאפונה ומערבבים (כ- 3 דק')
- מוסיפים את המים הרותחים
- מנמיכים את האש לחום נמוך, מכסים את המחבת או הסיר למשך 25 דק'
- מפזרים מלמעלה את הפטרוזיליה ומגישים ישירות מהכלי. בתאבון