זיתא >> המטבח הים תיכוני >> ניוקי ערמונים, פטריות וכמהין

ניוקי ערמונים, פטריות וכמהין

שמני זית לתיבול ולבישול

מנת דגל מהמטבח האיטלקי. כמה טיפות של שמן זית כמהין, משדרגת את המנה פלאים

בני פרי - השף של זיתא //

זמן הכנה:
רמת קושי: בינוני
כשרות:
מספר מנות:
ניוקי ערמונים, פטריות וכמהין
דרגו את זה!

דירוג גולשים:

רכיבים:

חבילת ניוקי מוכנה

לרוטב:

3 כפות שמן זית כמהין, זיתא

200 גרם ערמונים בוואקום חתוכים לחצי

4 עלי מרווה או תימין

סלסלת פטריות פורטבלו חתוכים גס

250 מ"ל שמנת מתוקה

150 גרם פרמזן

4 שיני שום כתוש

 

אופן הכנה:

  1. בעזרת סכין גדולה מועכים את השום ולאחר מכן קוצצים מעט
  2. במחבת רחבה על אש קטנה מוזגים את השמן זית כמהין ומוסיפים את השום, הערמונים, פטריות ותימין
  3. מתבלים במלח ופלפל שחור
  4. מוסיפים את השמנת מתוקה ומצמצמים מעט את הרוטב
  5. מכינים את הניוקי לפי הוראות יצרן. מסננים את הניוקי. מעבירים למחבת ומערבבים
  6. מוזגים לצלחת הגשה ומוסיפים פרמז'ן מגורד.
  7. מטפטפים מעל שמן זית כמהין

בתאבון