רכיבים:
חבילת ניוקי מוכנה
לרוטב:
3 כפות שמן זית כמהין, זיתא
200 גרם ערמונים בוואקום חתוכים לחצי
4 עלי מרווה או תימין
סלסלת פטריות פורטבלו חתוכים גס
250 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם פרמזן
4 שיני שום כתוש
אופן הכנה:
- בעזרת סכין גדולה מועכים את השום ולאחר מכן קוצצים מעט
- במחבת רחבה על אש קטנה מוזגים את השמן זית כמהין ומוסיפים את השום, הערמונים, פטריות ותימין
- מתבלים במלח ופלפל שחור
- מוסיפים את השמנת מתוקה ומצמצמים מעט את הרוטב
- מכינים את הניוקי לפי הוראות יצרן. מסננים את הניוקי. מעבירים למחבת ומערבבים
- מוזגים לצלחת הגשה ומוסיפים פרמז'ן מגורד.
- מטפטפים מעל שמן זית כמהין
בתאבון