לתבנית אינליש קייק אחת:
חציל גדול אחד
פלפלים צבעוניים – אדום, צהוב וכתום. כ-5 פלפלים
גבינת פטה – 350 גר'
זיתי קלמטה – כ-25 זיתים
כף צנוברים קלויים
צרור טימין קצוץ
מלח ופלפל
חותכים מהחציל פרוסות דקות לאורך בעובי של כחצי סמ'. בוזקים מלח ופלפל ומשהים למשך מספר דקות. מטגנים בשמן זית, על חום בינוני , עד אשר החציל מתרכך.
קולים את הפלפלים ומסירים את הקליפה לאחר צליה. דרך נוחה לקליית הפלפלים היא להכניסם לשקית "קוקי" עם 3 כפות שמן זית ולאפות בתנור ב220 מעלות למשך 40 דקות. נותנים לפלפלים להתקרר בשקית ומסירים את הקליפה והגרעינים מתחת לזרם מים. מניחים במסננת ליציאת עודף נוזלים.
מערבבים את גבינת הפטה, הזיתים, הצנוברים, צרור הטימין ו4 כפות שמן זית בקערית או מערבל מזון על מהירות נמוכה.
מניחים בתבנית אינשגליש קייק ניילון נצמד כך שיכסה את כל התבנית ויישאר עודף מכל הצדדים.
מניחים את פרוסות החציל בתחתית האינגליש קייק כך שהפרוסות יצפו את כל פנים התבנית ויישאר עודף מצידי התבנית.
מניחים חצי מהגבינה ומהדקים על החציל.
מניחים את פרוסות הפלפל הקלוי ומעליהן את שאר הגבינה. מהדקים היטב.
"סוגרים" את הטרין עם פרוסות החציל הנמצאות בצידי התבנית. סוגרים בניילון נצמד.
מניחים משקולת (לדוגמא – חבילת סוכר) מעל הטרין ומשהים למשך לילה אחד לפחות.
מסירים את הניילון הנצמד והופכים את הטרין על גבי קרש חיתוך.
בעזרת סכין משונן חותכים את הטרין לפרוסות. מניחים בצלחת הגשה ומזליפים מעט שמן זית על הטרין לפני הגשתו.