לפני שאתם ניגשים למטבח ופותחים את בקבוק הזיתא שלכם, הנה כמה עצות לבישול עם שמן זית – שהן קצת יותר מסלט ופסטה.
שמן זית מאיכות טובה מצוין לטיגון. ירקות כמו כרובית, כרישה וארטישוק יעברו שדרוג משמעותי לאחר טיגון בשמן זית. שמן זית מעולה גם להשחמה ("סגירה") של בשרים שונים.
נסו להחליף חצי מכמות החמאה או המרגרינה במתכון בשמן זית ותגלו שבמאפים שלכם מתקבל טעם עמוק ועשיר. עוגיות טחינה ואגוזים, או עם עוגת גזר ותבלינים – המאפה שלכם יאהב את שמן הזית שלנו.
איטלקי תמיד ישים את השום בשמן הזית כאשר השמן קר ורק אחר כך יחמם את השמן. הטעם של השום מבשם את שמן הזית, כך גם נמנעים מטעם שום חריף מדי.
אפשר להשתמש בשמן זית כתבלין לכל דבר. הוסיפו אותו למרינדות, תבשילים ועוד. כמה טיפות שמן זית לפני ההגשה, או הברשה קלה כאשר הסטייק יוצא מהגריל והמנה שלכם תצא מושלמת.
מה עושים כדי לא לשכוח את הטיפים שלנו?
בכל פעם, לפני שאתם מבשלים בואו לבקר באתר שלנו. קחו טיפ אחד בכל פעם ושיהיה לכם בישול נעים וטעים.
חיים טוב, חיים זיתא.