זיתא >> המטבח הים תיכוני >> ארנצ'יני – כדורי ריזוטו בציפוי פריך

ארנצ'יני – כדורי ריזוטו בציפוי פריך

מנה אותנטית מהמטבח האיטלקי שמשלבת מרקמים וטעמים בגרסה מפנקת במיוחד

בני פרי - השף של זיתא //

ארנצ'יני – כדורי ריזוטו בציפוי פריך
דרגו את זה! ( 1 הצביעו)

דירוג גולשים:

רכיבים:

4 כפות שמן זית כתית מעולה – מעודן זיתא

2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות

3 שיני שום כתושות

1/2 קילו אורז עגול לריזוטו (רצוי "ארבוריו") 3 כוסות

5 גבעולי טימין מופרד מהגבעול

100 מ"ל יין לבן יבש 1/3 כוס

1 ליטר מים רותחים (או ציר ירקות)

100 גרם גבינת פרמזן מגורדת

100 מ"ל שמנת מתוקה

מלח ופלפל גרוס לפני הטעם

לציפוי-

כוס קמח

3 ביצים

כוס פירורי לחם ממליץ על פנקו (פרורי לחם יפנים)

שמן זית כתית מעולה מעודן, זיתא – לטיגון הכדורים

לרוטב עגבניות וזיתי קלמטה –

כף שמן זית כתית מעולה מעודן של זיתא

1 קופסה עגבניות מרוסקות דק 400 גרם

שן שום כתושה

בצל בנוני חתוך לקוביות

1/2 כוס זיתי קלמטה ללא גלעין – זיתא

מלח ופלפל לפני הטעם

קורט סוכר

5 עלי בזיליקום

הוראות הכנה:

ריזוטו– הכנת הריזוטו ב- 2 שלבים: הכנת האורז וקירורו ואז הכנת הכדורים וטיגון

מטגנים בשמן זית את הבצל ושום עד לריכוך

מוסיפים את האורז והטימין ל- 3 דקות נוספות וממשיכים לערבב

מוסיפים את היין הלבן עד לספיגת הנוזלים

מוסיפים בהדרגה את המים החמים (או את הציר ירקות), כל פעם מצקת אחת, ומבשלים עד שהאורז כמעט מוכן "דרגת אל דנטה". מתבלים במלח ופלפל שחור

מוסיפים את השמנת המתוקה והפרמזן לערבוב נוסף ומורידים מהאש

יש לקרר את התערובת. (אפשרי גם ללילה)

יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג כ- 30 גרם לכדור ומכינים 3 קעריות לפי הסדר הבא:

קמח, ביצה ופירורי לחם – טובלים בכל אחד מהם לפי הסדר

מטגנים בשמן זית עד להזהבה

רוטב עגבניות וזיתי קלמטה

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ולאחר דקה מוסיפים את קוביות העגבניות, זיתי קלמטה מגולענים, מלח, פלפל וסוכר.

לאחר רתיחה להנמיך את האש ולבשל במשך 5 דקות. לבסוף להוסיף את עלי הבזיליקום

סידור המנה-

יוצקים על צלחת הגשה את הרוטב, מעליהם מוסיפים את כדורי הריזוטו… ואוכלים בהנאה