זיתא >> המטבח הים תיכוני >> צלי בקר ביין אדום וחרוזיתא

צלי בקר ביין אדום וחרוזיתא

זיתים

חרוזיתא עם צלי
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: בינוני
כשרות: בשרי
מספר מנות: 6
צלי בקר ביין אדום וחרוזיתא
דרגו את זה!

דירוג גולשים:

המצרכים:

  • 1.5 ק"ג כתף בקר – חתוך לקוביות
  • 4 כפות קמח
  • 4 כפות שמן זית זיתא
  • שתי כוסות יין אדום
  • כוס זיתי חרוזיתא שטופים ומסוננים

ירקות שורש:

  • 4-6 בצלים קטנים קלופים וחצויים
  • 3 גזרים קלופים חתוכים באורך 4-5 ס"מ
  • שורש סלרי נקי חתוך לקוביות
  • 2 קולרבי מקולף חתוך לקוביות
  • 10 שיני שום קלופות
  • סלסילת פטריות פורטבלו
  • 2 גבעולי טימין טרי
  • מלח גס, פלפל שחור טחון גס וצ'ילי יבש

אופן ההכנה:

מייבשים את קוביות הבקר ומקמחים קלות. מנערים קלות אחרי הקימוח.

מניחים סיר גדול מעל אש גדולה ויוצקים את שמן הזית. נותנים לשמן להתחמם היטב ומטגנים את קוביות הבקר מכל הצדדים.

מוציאים את הבשר לקערה ומוספים לסיר את ירקות השורש. מטגנים את הירקות בשמן עד שמתקבלת חריכה קלה, מוסיפים את פטריות הפורטבלו. מתבלים בטימין, מלח גז, פלפל גרוס ומעט צ'ילי יבש.

מוסיפים את הבשר והיין יחד עם הזיתים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מקטינים את האש ומבשלים על אש קטנה למשך שעתיים וחצי. מוסיפים מים במידת הצורך. לקראת ההגשה מוסיפים כף רוטב סויה, מתקנים את התיבול ומגישים מיד.

אפשר בחצי השעה האחרונה להוסיף קוביות תפוחי אדמה ובטטה לקבלת תבשיל עשיר יותר.

בתאבון!