זיתא >> המטבח הים תיכוני >> שמן זית >> פריטטה פלפלים ובטטות צלויות

פריטטה פלפלים ובטטות צלויות

שמן זית

ארוחת בוקר
זמן הכנה: כשעה
רמת קושי: בינונית
כשרות: פרווה
מספר מנות: 4
פריטטה פלפלים ובטטות צלויות
דרגו את זה!

דירוג גולשים:

חומרים:

  • 4 ביצים
  • פלפל ירוק שטוף, חתוך לקוביות
  • פלפל אדום שטוף, חתוך לקוביות
  • בצל קטן, קצוץ.
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 בטטות נקיות, חתוכות לקוביות בגודל 2.5 סמ ערך.
  • 3 כפות שמן זית
  • עירית קצוצה,
  • מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן הכנה:

  • מערבבים את קוביות הבטטה עם שתי כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שקוביות הבטטה מתרככות ומתקרמלות קלות. אפשר להכין מראש.
  • טורפים את הביצים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את קוביות הפלפל ואת העירית הקצוצה.
  • במחבת עמוקה מזהיבים את הבצל הקצוץ ושיני השום בכף שמן זית על אש בינונית.
  • מוסיפים את הבטטה ואת תערובת הביצים.
  • מכסים ומכינים על אש נמוכה כ15 דק' עד שהפריטטה יציבה.
  • משהים מחוץ לאש כ10 דקות ומגישים. ניתן גם להשתמש במחבת טפלון ולהפוך את הפריטטה להגשה מרשימה!