זיתא >> המטבח הים תיכוני >> זיתים >> פסטה עם בצלים מקורמלים, מיקס זיתים ופרמז'ן

פסטה עם בצלים מקורמלים, מיקס זיתים ופרמז'ן

זיתים

עוד תירוץ לארוחה משפחתית ים תיכונית טעימה במיוחד!

פסטה
זמן הכנה: 40 דקות
רמת קושי: בינוני
כשרות: חלבי
מספר מנות: 4
פסטה עם בצלים מקורמלים, מיקס זיתים ופרמז'ן
דרגו את זה!

דירוג גולשים:

מצרכים:

  • חבילת פסטה מסוג ספגטי/לינגוויני מאיכות מעולה
  • 2 בצלים גדולים קלופים
  • 4 שיני שום קלופות חתוכות לפרוסות דקות
  • קופסת זיתים מיקס טעמי השוק של זיתא
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
  • 4 כפות שמן זית זיתא
  • פלפל צ'ילי אדום אחד פרוס לטבעות דקות (לא חובה)
  • ענף טימין טרי
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  • חותכים את הבצלים לשישה פלחים כל אחד, מניחים בקערה ומתבלים במלח גס, עלי טימין ושתי כפות שמן זית. מערבבים היטב וצולים בתנור בחום של 200 מעלות עד אשר הבצלים מתרככים ומתקרמלים. מוציאים מהתנור ושומרים בצד.
  • בסיר גדול מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים בצד חצי כוס ממי הבישול של הפסטה.
  • מגלענים את הזיתים וקוצצים גס.
  • במחבת גדולה על אש בינונית מוזגים 2 כפות שמן זית ומטגנים קלות את פרוסות השום וטבעות הצ'ילי האדום.
  • כאשר השום והצ'ילי מתרככים, מוסיפים את הבצלים המקורמלים, הזיתים הקצוצים ואת הפסטה המסוננת לאחר בישול. מוספים חצי כוס ממי הבישול של הפסטה, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  • מערבבים היטב על אש גבוהה. מכבים את האש ומוסיפים פרמזן ופטרוזיליה קצוצה.
  • מזמינים את כל המשפחה לשולחן ליהנות מארוחה ים תיכונית טעימה במיוחד !