זיתא >> המטבח הים תיכוני >> פסטה עלים ירוקים ופטה

פסטה עלים ירוקים ופטה

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
כשרות: חלבי
מספר מנות: 6
פסטה עלים ירוקים ופטה
דרגו את זה! ( 3 הצביעו)

דירוג גולשים:

מצרכים:
חבילת פסטה פנה
בצל סגול, קלוף וחתוך לפרוסות
שתי שיני שום קלופות, פרוסות.
עלים ירוקים שטופים:
• עלי מנגולד קרועים ביד
• עלי תרד טריים
• בייבי קייל
• עשבי תיבול – בזיליקום, פטרוזיליה
250 גר אפונה ירוקה עדינה קפואה
רבע כוס שמן זית
מלח גס ופלפל גרוס.
250 גר' גבינת פטה, מסוננת, ומפוררת ביד לנתחים קטנים.
אופן ההכנה:
מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
מכינים את הירוקים:
o בזמן שהפסטה מתבשלת מאדים על אש בינונית את הבצל והשום בשמן הזית.
o כאשר הבצל מתרכך מוסיפים את העלים הירוקים למשך 2 דקות ומערבבים.
o מוסיפים את האפונה הירוקה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת.
מוסיפים את גבינת הפטה ומערבבים בעדינות.
יוצקים לצלחת הגשה.