זיתא >> המטבח הים תיכוני >> פילה לברק בגריל עם ארטישוק ורוטב שום לימון

פילה לברק בגריל עם ארטישוק ורוטב שום לימון

רטבים

זמן הכנה: כשעה
רמת קושי: בינוני
כשרות: פרווה
מספר מנות: 4 סועדים
פילה לברק בגריל עם ארטישוק ורוטב שום לימון
דרגו את זה!

דירוג גולשים:

המוצרים:

  • פילה לברק ללא עצמות
  • 4 ראשי ארטישוק.
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • גבעול רוזמרין
  • גבעול טימין
  • רוטב על הסלט בטעם שום לימון זיתא

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות.

שוטפים וחוצים את ראשי הארטישוק לרבעים לאורך. מניחים בסיר רחב, מכסים במים, מתבלים במלח, פלפל, גבעול טימין ושתי כפות שמן זית. מבשלים על אש בינונית עד שהארטישוק מתרכך. מסננים.

בינתיים מניחים את פילה הלברק על נייר פרגמנט ועל תבנית תנור, מתבלים בשמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס ועלי רוזמרין.

מכיניסים את פילה הדג ל10 דקות לתנור החם (אפשר להניח לירקות להמשיך להאפות בתנור).

מוציאים את הפילה, מניחים על צלחות הגשה את הארטישוק.

מתבלים ברוטב שום ולימון של זיתא ומגישים מיד.