זיתא >> המטבח הים תיכוני >> פילה דניס ברוטב ים תיכוני

פילה דניס ברוטב ים תיכוני

זיתים שמן זית

פשוט ללקק את האצבעות..

פילה דניס ברוטב ים תיכוני
זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל- בינוני
כשרות: פרווה
מספר מנות: 2
פילה דניס ברוטב ים תיכוני
דרגו את זה!

דירוג גולשים:

המצרכים:

  • 5 כפות שמן זית זיתא
  • 2 יחידות פילה דניס (מדג אחד בינוני)
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום כתושות
  • קורט סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • 15 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • קופסת זיתי קלמטה של זיתא
  • 2 כפות צלפים (לא חובה)
  • 10 עלי בזיליקום/פטרוזיליה

אופן הכנה:

  • מגלענים את הזיתים.
  • מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים פנימה את פילה הדג, כאשר הצד עם העור פונה כלפי מטה. צולים כ-4 דקות מכל צד ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • מוסיפים למחבת את עגבניות השרי, השום והסוכר. לאחר כדקה מוסיפים גם את מיץ הלימון והזיתים, מערבבים ומבשלים כ-3 דקות.
  • קוצצים את עלי הבזיליקום/הפטרוזיליה ומוסיפים למחבת. שומרים כמה עלים שלמים בצד. בשלב זה ניתן להוסיף גם את הצלפים.
  • להגשה: מניחים בעדינות את הדגים בצלחת ומעליהם מניחים מהרוטב.

לסיום, מזלפים מלמעלה מעט שמן זית, מוסיפים עלי בזיליקום/פטרוזיליה טריים ומלקקים את האצבעות…