זיתא >> המטבח הים תיכוני >> פילה דג עם חרוזיתא לימון, שרי ונענע

פילה דג עם חרוזיתא לימון, שרי ונענע

זיתים

כי אין כמו דג עם לימון וזיתים..

דג עם זיתים
זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל- בינוני
כשרות: פרווה
מספר מנות: 4
פילה דג עם חרוזיתא לימון, שרי ונענע
דרגו את זה!

דירוג גולשים:

המצרכים:

  • 8 חצאי פילה דג לבן
  • חרוזיתא לימון מסונן
  • 8 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • לימון גדול
  • מלח, פלפל שחור ו- 2 כפות שמן זית זיתא
  • חופן עלי נענע שטופים

אופן ההכנה:

  • מגרדים את קליפת הלימון ושומרים אותה בצד ואת הלימון סוחטים למיץ
  • במחבת גדולה מחממים כף שמן זית וצורבים על אש גבוהה את פילה הדג
  • ממליחים ומתבלים בפלפל
  • לאחר שצרבנו משני הצדדים את פילה הדג מוסיפים את הזיתים, עגבניות השרי, שמן הזית ומיץ הלימון וממשיכים לבשל על אש גבוהה עוד כ- 2-3 דקות
  • מוסיפים את גרידת הלימון ועלי הנענע ומגישים מיד

בתאבון!