זיתא >> המטבח הים תיכוני >> סלמון אפוי בשמן זית וקלמטה

סלמון אפוי בשמן זית וקלמטה

זיתים

לארוחת ערב קלה וטעימה

סלמון
זמן הכנה: 40 דקות
רמת קושי: בינונית
כשרות: פרווה
מספר מנות: 4
סלמון אפוי בשמן זית וקלמטה
דרגו את זה!

דירוג גולשים:

 

חומרים:

  • 4 נתחי סלמון טרי
  • רבע כוס זיתי קלמטה של "זיתא"
  • מלח ופלפל
  • טימין טרי
  • 4 כפיות שמן זית.
  • חצי לימון פרוס לפרוסות. החצי השני ישמש למיץ.
  • 4 דפי נייר אפיה.

אופן ההכנה:

מגלענים את זיתי הקלמטה וקוצצים גס בעזרת סכין

פורסים את חצי הלימון ומניחים 2 פרוסות באמצע נייר האפיה.

מניחים מעל את נתח הסלמון. מתבלים במלח, פלפל וטימין טרי.

מניחים 1/4 מהזיתים הקצוצים מעל כל נתח סלמון.

מקפלים את נייר האפיה:

ראשית את הצדדים לכוון המרכז ואז את החלק העליון לכוון המרכז.

מניחים את נתחי הסלמון העטופים על גבי תבנית תנור שחומם מראש ל 220 מעלות למשך 17 דקות.

מוצאים ונותנים לעמוד למשך שתי דקות. פותחים את המעטפה ומתבלים במיץ של חצי הלימון הנותר.

מניחים את המעטפה הפתוחה על גבי צלחת ומגישים.