זיתא >> המטבח הים תיכוני >> רטבים >> סלט שורשים חורפי

סלט שורשים חורפי

רטבים

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
כשרות: פרווה
מספר מנות: 4 סועדים
סלט שורשים חורפי
דרגו את זה!

דירוג גולשים:

המוצרים:

  • 3 גזרים גדולים, קלופים ושטופים
  • ראש סלרי, שטוף וקלוף.
  • 3 גבעולי סלרי שוטפים.
  • 1/4 ראש כרוב אדום.
  • 3 קולרבי, קלוף ושטוף.
  • בצל סגול קטן, קלוף.
  • ראש שומר שטוף. (שומרים את גבעול השומר הירוק ואת העלים לתיבול)
  • חופן עלי סלרי
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • חופן עלי נענע
  • רוטב על הסלט ויניגרט בטעם הדרים זיתא

אופן ההכנה:

המהדרין קוצצים את כל הירקות בסכין שף חדה למקלות דקים (ג'וליאן), או לחילופין מעבדים את הירקות במעבד המזון.

מערבבים את כל השורשים, מתבלים בנדיבות ברוטב ויניגרט הדרים של זיתא ומניחים כ10 דקות לפני הגשה. בינתיים קוצצים דק:

  • חופן עלי סלרי
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • חופן עלי נענע
  • את גבעולי השומר הירוקים שנשארו לנו.

מערבבים היטב את עשבי התיבול הקצוצים עם השורשים ומתבלים שוב בויניגרט הדרים.