זיתא >> המטבח הים תיכוני >> סלט פאטוש

סלט פאטוש

זמן הכנה: רבע שעה
רמת קושי: קל
כשרות: פרווה
מספר מנות: 4
סלט פאטוש
דרגו את זה! ( 27 הצביעו)

דירוג גולשים:

מצרכים:
12 עגבניות שרי תמר בשלות
4 מלפפון ירוק מוצק
שתי שיני שום
חבילה פטרוזיליה
בצל סגול מקולף
פיתה עבה
מלח, פלפל.
מיץ מלימון אחד
רבע כוס שמן זית.
אופן ההכנה:
מכינים פיתה קריספית:
קורעים את הפיתה ביד לקרעים קטנים.
במחבת מחממים שמן זית עם שן שם פרוסה אחת. את שן השום רצוי להכניס כבר לשמן כאשר הוא קר. כאשר השמן חם מוסיפים את קרעי הפיתה ומערבבים על אש בינונית עד אשר הפיתה הופכת קריספית.
הכנת הסלט:
מכינים סלט גס מעגבניות, מלפפון ובצל סגול.
קוצצים את הפטרוזיליה. כן – חבילת פטרוזיליה שלמה לסלט!
מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מל ופלפל וזורים מלמעלה את קרעי הפיתה.
מגישים מיד.