זיתא >> המטבח הים תיכוני >> רטבים >> סלט סלק צלוי, נענע וגבינת פקורינו

סלט סלק צלוי, נענע וגבינת פקורינו

רטבים

זמן הכנה: שעה
רמת קושי: בינוני
כשרות: חלבי
מספר מנות: 4-5 סועדים
סלט סלק צלוי, נענע וגבינת פקורינו
דרגו את זה!

דירוג גולשים:

המוצרים:

  • 5 סלקים בינוניים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • חופן עלי נענע שטופים ומיובשים
  • 100 גר' גבינת פקורינו
  • רוטב על הסלט ויניגרט בלסמי זיתא

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות.

שוטפים היטב את הסלקים ומקלפים בעזרת קולפן או סכין חד.

חותכים את הסלק לשמיניות, מתבלים בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור. מעבירים לתבנית התנור ואופים במשך כ 40 דקות עד שהסלק מתרכך מעט.

מוציאים את הסלק ומקררים לטמפ' החדר, מעבירים לקערה, מערבבים עם עלי נענע ומגרדים מעל הסלק גבינת פקורינו.

מתבלים בנדיבות ברוטב בלסמי של זיתא ומגישים מיד.