זיתא >> המטבח הים תיכוני >> סלט סברסים ובטטות צרובות

סלט סברסים ובטטות צרובות

זמן הכנה: חצי שעה
רמת קושי: בינוני
כשרות: פרווה
מספר מנות: 6
סלט סברסים ובטטות צרובות
דרגו את זה! ( 3 הצביעו)

דירוג גולשים:

מצרכים:

מיקס עלים:

עלי בייבי

מיקס חסות – 800 גרם –  שטופים, מיובשים וקרועים ביד לחתיכות גסות

תפוז אחד, קלוף וחתוך לפלחים או לקוביות

3 בטטות בינוניות שטופות

3 סברסים

רוטב:

מיץ מתפוז אחד

כף חומץ תפוחים

כפית סוכר

קורט מלח

4 כפות שמן זית

כפית חרדל

אופן ההכנה:

הכנת בטטה צרובה: רוחצים את הבטטה וחותכים לחתיכות ארוכות . מניחים על תבנית התנור, מתבלים במלח ופלפל. מזלפים כף שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות למשך 20 דקות. הבטטה תהיה רכה מבפנים וצרובה קלות מבחוץ

הכנת הסברסים הצרובים: חוצים סברסים בשלים, זולגים מעט שמן זית ומניחים מתחת לגריל בתנור למשך 5 דקות. (ניתן להמיר סברסים בתאנים)

הכנת הרוטב: מניחים את כלל חומרי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומערבבים היטב.

מניחים את כל חומרי הסלט בקערה ומערבבים בעדינות עם הרוטב.
אפשר ורצוי לקשט עם גרגירי רימון.