זיתא >> המטבח הים תיכוני >> סלט ניסואז עם טונה צרובה

סלט ניסואז עם טונה צרובה

זמן הכנה: חצי שעה
רמת קושי: בינוני
כשרות: פרווה
מספר מנות: 6
סלט ניסואז עם טונה צרובה
דרגו את זה! ( 2 הצביעו)

דירוג גולשים:

 

לרוטב:
כפית חרדל
4 כפות חומץ תפוחים.
כפית סוכר
מלח ופלפל
רבע כוס שמן זית.
להכנת הרוטב שמים את כל החומרים בצנצנת ומנערים היטב.

לסלט:
400 גרם עלי חסה ערבית, שטופים ומיובשים
8 תפ"א קטנים, מבושלים בקליפתם.
חצי שקית שעועית עדינה קפואה
בצל סגול מקולף.
400 גרם נתחי טונה טריה.
12 עגבניות תמר צבעוניות
צרור טימין טרי

• קורעים ביד את עלי החסה לחתיכות מתאימות לסלט ומניחים בקערת הגשה.
• צורבים את תפוחי האדמה המבושלים במחבת, על חום גבוה עם מעט שמן זית ומתבלים במלח גס. צורבים עד שהתפוח האדמה מקבל חריכה על קליפתו. מוציאים מהמחבת.
• צורבים את הטונה הטריה: על מחבת חם מאוד, עם מעט שמן זית צורבים את הטונה ומתבלים בפלפל שחור טחון.
• מסירים את הטונה מן המחבת ומניחים ל2 דקות. לאחר מכן פורסים לפרוסות בעובי של 1 סמ' לערך.
• חוצים את עגבניות התמר וחותכים את הבצל הסגול לפרוסות דקות.
• בקערה מערבבים בעדינות את הבצל, עגבניות השרי והשעועית הירוקה עם חצי מכמות הרוטב ומניחים על קרעי החסה.
• מעל הסלט מניחים את פרוסות הטונה הצרובה ויוצקים את שארית הרוטב. מקשטים בעלי טימין טרי.
לגיוון: ניתן להוסיף ביצה קשה חתוכה או לצרוב את השעועית העדינה במחבת עם מעט שמן שומשום.