זיתא >> המטבח הים תיכוני >> לחם זיתים

לחם זיתים

זמן הכנה: חצי שעה
רמת קושי: בינוני
כשרות: פרווה
מספר מנות: 8
לחם זיתים
דרגו את זה! ( 6 הצביעו)

דירוג גולשים:

תערובת שמרים:

כוס קמח

כוס מים

2 כפיות סוכר

כפית שמרים יבשים

מערבבים את הכל ומניחים למספר שעות בחוץ עד שהתערובת מאוד נפוחה ובעלת ריח שמרים עז.

ללחם:

250 גר' קמח

250 גר' קמח שיפון

100 גר' זיתים מגולענים מעורבים – ירוק, מרינד וקלמטה.

כפית מלח

כף סוכר

חלמון ביצה

כוס וחצי מים

4 כפות שמן זית זיתא

עשבי תיבול טריים וקצוצים לפי הטעם – עירית, טימין ומעט רוזמרין

אופן ההכנה:

מערבבים את תערובת השמרים התפוחה עם שאר חומרי המתכון, יוצרים בצק גמיש ולח. לשים היטב. משהים בקערה מכוסה עד אשר הבצק נופל לפעמיים מנפחו. לשים שוב וחוזרים על הפעולה .
לשים את הבצק ויוצרים צורת כיכר.
אופים בתנור בטמפ' של 200 מעלות למשך 45 דקות או עד שנקישה על התחתית מפיקה קול "חלול".