זיתא >> המטבח הים תיכוני >> כנפי עוף עם חרוזיתא ולימון

כנפי עוף עם חרוזיתא ולימון

זיתים שמן זית

המנה המנצחת!

עוף עם זיתים
זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל- בינוני
כשרות: בשרי
מספר מנות: 4
כנפי עוף עם חרוזיתא ולימון
דרגו את זה!

דירוג גולשים:

המצרכים:

  • 16 כנפי עוף
  • חרוזיתא עם לימון  – מסונן
  • בצל גדול, מקולף
  • לימון גדול אחד
  • מלח, פלפל ופפריקה מתוקה.
  • 2 כפות שמן זית זיתא

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • את הלימון סוחטים למיץ אבל לפני כן מגרדים את הקליפה ושומרים.
  • בקערה, מערבבים את הכנפיים עם מיץ מלימון אחד, מעט מלח, פלפל וכף פפריקה.
  • במחבת טפלון מחממים כף שמן זית על אש גבוהה וצורבים את הכנפיים.
  • מעבירים לתבנית התנור וממשיכים לאפות במשך 20 דקות.
  • קוצצים את הבצל ומזהיבים בכף שמן זית על אש בינונית באותה מחבת בה צרבנו את הכנפיים.
  • קוצצים את זיתי החרוזית ומוסיפים לבצל, מוסיפים כפית פפריקה, כף מים, מלח ופלפל לפי הטעם וגרידת לימון.
  • מביאים לרתיחה ושופכים על הכנפיים בתנור.
  • נותנים לכנפיים ולרוטב לשהות בתנור ביחד כ- 10 דקות ומגישים.

בתאבון!