זיתא >> המטבח הים תיכוני >> טרין גבינות ופלפלים קלויים

טרין גבינות ופלפלים קלויים

מנה קלילה המשלבת את המיטב שבמטבח הים תיכוני למנה מושכת וטעימה. קל להכנה.
את המנה מכינים בתבנית אינגליש קייק ומקררים לפחות למשך הלילה לפני הגשה.

זמן הכנה: שעה
רמת קושי: בינוני
כשרות: חלבי
מספר מנות: 8
טרין גבינות ופלפלים קלויים
דרגו את זה! ( 4 הצביעו)

דירוג גולשים:

מצרכים:

לתבנית אינליש קייק אחת:

חציל גדול אחד

פלפלים צבעוניים – אדום, צהוב וכתום. כ-5 פלפלים

גבינת פטה – 350 גר'

זיתי קלמטה – כ-25 זיתים

כף צנוברים קלויים

צרור טימין קצוץ

מלח ופלפל

שמן זית זיתא

להכנה:

חותכים מהחציל פרוסות דקות לאורך בעובי של כחצי סמ'. בוזקים מלח ופלפל ומשהים למשך מספר דקות. מטגנים בשמן זית, על חום בינוני , עד אשר החציל מתרכך.

קולים את הפלפלים ומסירים את הקליפה לאחר צליה. דרך נוחה לקליית הפלפלים היא להכניסם לשקית "קוקי" עם 3 כפות שמן זית ולאפות בתנור ב220 מעלות למשך 40 דקות. נותנים לפלפלים להתקרר בשקית ומסירים את הקליפה והגרעינים מתחת לזרם מים. מניחים במסננת ליציאת עודף נוזלים.

מערבבים את גבינת הפטה, הזיתים, הצנוברים, צרור הטימין ו4 כפות שמן זית בקערית או מערבל מזון על מהירות נמוכה.

מניחים בתבנית אינשגליש קייק ניילון נצמד כך שיכסה את כל התבנית ויישאר עודף מכל הצדדים.
מניחים את פרוסות החציל בתחתית האינגליש קייק כך שהפרוסות יצפו את כל פנים התבנית ויישאר עודף מצידי התבנית.
מניחים חצי מהגבינה ומהדקים על החציל.

מניחים את פרוסות הפלפל הקלוי ומעליהן את שאר הגבינה. מהדקים היטב.
"סוגרים" את הטרין עם פרוסות החציל הנמצאות בצידי התבנית. סוגרים בניילון נצמד.
מניחים משקולת (לדוגמא – חבילת סוכר) מעל הטרין ומשהים למשך לילה אחד לפחות.

להגשה:

מסירים את הניילון הנצמד והופכים את הטרין על גבי קרש חיתוך.

בעזרת סכין משונן חותכים את הטרין לפרוסות. מניחים בצלחת הגשה ומזליפים מעט שמן זית על הטרין לפני הגשתו.