זיתא >> המטבח הים תיכוני >> חצילים בבלסמי

חצילים בבלסמי

רטבים

זמן הכנה: כ-10 דקות
רמת קושי: קל
כשרות: חלבי
מספר מנות: 2-4 סועדים
חצילים בבלסמי
דרגו את זה! ( 3 הצביעו)

דירוג גולשים:

המוצרים:

  • 2-3 חצילים בינוניים מוצקים.
  • מלח, פלפל שחור.
  • שלוש כפות קמח.
  • 1/3 כוס שמן זית זיתא.
  • צרור עלי אורגנו טרי
  • גבינת פטה – בערך 120 גר
  • רוטב על הסלט ויניגרט בלסמי זיתא

אופן ההכנה:

שוטפים וחותכים את החצילים לקוביות של 4 סמ * 4 סמ' בערך.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומצפים בקמח.

מנערים את שאריות הקמח שלא נדבקו לחציל.

מחממים על אש בינונית את שמן הזית במחבת שטוחה ומשחימים קלות את פרוסות החציל בשמן החם.

מניחים על גבי נייר סופג לספיחת עודפי שמן ומקררים לטמפ' החדר.

בקערת הגשה מערבבים בעדינות את החצילים עם הגבינה.

מתבלים בנדיבות ברוטב בלסמי של זיתא, ומלמעלה מניחים את עלי האורגנו.